Over WebFully

Zorg(t) dat uw website goed werkt!

Ons doel is duidelijke, snelle, goed vindbare, mooie en veilige websites voor bedrijven te leveren. Alles op een minimalistische (en in de toekomst redundante) infrastructuur gericht op veiligheid. Die infrastructuur die wij voor ogen hebben, bouwen wij alleen met het veiligste besturingssysteem dat wij kennen zodat uw en onze gegevens zich in de meest veilige omgeving bevinden. Hieronder de bovengenoemde punten verder uitgediept:

Duidelijk

Een website moet duidelijk en overzichtelijk zijn. Duidelijke opbouw, duidelijke menus en treffende teksten.

Snel

Een website moet ook snel zijn dus maken wij het liefst zo weinig mogelijk gebruik van frameworks, opmaak in pure tekst is altijd nog het snelst en elke webbrowser weet tekst snel om te zetten in een leesbaar iets. Wij werken continu eraan om zo snel mogelijk ladende webpagina's te serveren omdat dat de grootste voldoening geeft qua gebruikerservaring voor uw klant.

Goed vindbaar

SEO oftewel Search Engine Optimalization, in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Wij hebben onze eigen unieke technieken daarvoor en maken absoluut geen gebruik van schimmige methoden als verborgen teksten of andere 'handige' manieren om maar op pagina 1 van een zoekmachine proberen te komen.
Niemand weet hoe zoekmachines een website waarderen waardoor de website hoger in de resultaten terecht komt. Bedrijven die websites maken, leveren en wel schimmige technieken gebruiken, hebben kans dat de website van hun klant gestraft wordt en dat de website slechter vindbaar is of zelfs uit de zoekresultaten verwijderd wordt.

Wij geven uiteraard geen garanties qua resultaten bij zoekmachines omdat garanties bieden schier onmogelijk is daar de zoekmachines eigendom zijn van een extern bedrijf en wij geen zicht hebben hoe alles daar in elkaar steekt.

Wij kunnen voor u een (tijdelijke) adwords campagne voeren. 'Adwords' moet u puur zien als adverteren in een krant maar dan meer gericht op een bepaald publiek dat zoekt naar een bepaald woord of combinatie van woorden. Wij stellen geen campagne in en gaan vervolgens achterover leunen, wij bewaken de voortgang alsof het voor onze eigen website zou zijn om het beste resultaat te behalen voor u nieuwe betalende klanten. Wij voeren alleen campagnes voor onze eigen klanten en prijs is 'vanaf' want het is puur maatwerk.

Mooi

Een website moet tegenwoordig mooi zijn en gebruik maken van de nieuwste visuele technieken. Om die reden maken wij alleen gebruik van externe leveranciers die zelfgemaakte templates maken voor het uiterlijk van een website. Waarom? Omdat anderen het veel beter kunnen dan wij en wij het spreekwoord 'schoenmaker, blijf bij je leest' kennen: wij doen dat waar wij goed in zijn en als anderen een andere relevante tak van sport beter kunnen en als het nog gratis is ook, waarom dan opnieuw het wiel uitvinden?
Wij compenseren jaarlijks de leveranciers van de gebruikte ontwerpen voor onze websites. Om er nog maar eens een gezegde tegenaan te gooien: voor wat hoort wat.

Nederlands is makkelijker als je denkt

Wij houden van correcte Nederlandse teksten en controleren voor het plaatsen van een tekst altijd meermaals op spelling. Taalfouten vinden wij storend en afbreuk doen aan het uiterlijk en wij streven naar 100% foutloze teksten. Als je denkt, is het resultaat mooier.

Veilig

Do one thing and do it well - Doug McIlroy *

Elke (virtuele) computer van de infrastructuur heeft maar 1 taak en moet die ene taak zo veilig en zo goed mogelijk doen. Een (virtuele) computer die een website serveert en e-mails afhandelt heeft minstens twee aanvalsvlakken: wordt de e-mail dienst gehackt, is de website ook gehackt en uiteraard andersom. Door beide diensten te scheiden over verschillende computersystemen, is de kans kleiner op uitval en valt er beter te monitoren per dienst.

Voorbeeld: een bedrijf wil een website met weinig wisselende inhoud, er vinden jaarlijks weinig aanpassingen plaats qua tekst of qua uiterlijk. Misschien wat jaarlijkse acties om nieuwe klanten te werven of wat boodschappen qua vacanties. De huidige hippe hype is om een CMS te installeren, want makkelijk, want paar keer klikken en invullen maar die website! Gevolg is dat de website een database heeft die weinig tot niet veranderd wordt, server heeft een PHP versie en er is voor het makkelijke een interface om de database te beteugelen. Sowieso drie aanvalsvlakken terwijl hetzelfde resultaat behaald kan worden door een website gebaseerd op HTML en CSS.
Daarnaast, mocht de technische eis er komen dat de PHP of database versie veranderd moet worden, zijn daar vaak flinke kosten mee verbonden hetgeen vaak niet verteld wordt aan de klant. Dus bij deze: mocht u voor een CMS kiezen dan komen er met de tijd kosten aan om de fundering van uw website te migreren naar nieuwere versies.

Simplisme is een voorwaarde voor betrouwbaarheid - Edsger W. Dijkstra **

Veel bedrijven met een website weten niet van de samengevoegde diensten op 1 (virtueel) computer systeem. Misschien is er een aanname dat alles goed geregeld is en aannames zijn nou juist een bron van veel ellende. Oftewel: wij bieden en leveren dus geen (virtuele) computersysteem waar meerdere diensten afgehandeld worden en er is geen enkele reden dat wij dat wel doen (dus ook niet tegen een bepaald bedrag).

KISS ***

Keep it simple stupid is de oorspronkelijke versie van de KISS afkorting, een modernere variant op de twee laatste letters is 'Safe' en 'Simple'.

Onze diensten op onze minimalistische systemen hebben dus het kleinste aanvalsvlak. Let wel, wij hebben niet de illusie dat wij nooit gehackt kunnen worden maar passen de beste technieken toe om de kans tot een absoluut minimum te beperken. Verder kunnen in de toekomst onze klanten zelf hun website plaatsen maar totdat dat mogelijk is, hebben alleen wij toegang tot de systemen.

Verder

Onze servers voor de diensten zijn allemaal gesitueerd in de EU (Europese Unie), alle servers zijn dus gesitueerd in een Europees land (behalve Engeland). Virtueel of niet. Wij slaan onze data alleen op op gegevensdragers binnen de Europese Unie. Deze website maakt geen gebruik van niet-Europese statistiekdiensten of niet-Europese opslag.

Wij accepteren alleen bedrijven en alleen wij onderhouden de servers, de diensten op de servers en de backups.

Maatschappelijk betrokken: wij streven naar 100% gebruik van producten die ontwikkeld worden door de Canadese OpenBSD stichting. Die stichting doet erg goed werk op diverse informatica gerelateerde vlakken dat wij elk jaar een percentage naar die stichting overmaken. Wij kunnen u garanderen dat een stuk software gerelateerd aan deze stichting zich in uw smartphone bevindt! De website van de stichting is te vinden op: OpenBSD Foundation.

Verder welgemeende excuses indien u meerdere malen in de teksten op deze website de verwijzingen naar de artikelen op Wikipedia tegenkomt en dan vermelden wij nog geeneens andere gevonden lekken als bijvoorbeeld TLBleed. Echter zijn wij van mening dat het erg belangrijk is en vandaar melden het wij eventueel tot vervelens aan toe.

Al met al...

... willen wij de beste zijn voor al onze klanten. Wij denken over alles zeer uitgebreid na, dat kost tijd en tijd kost geld.

* (Engels) Unix filosofie : doe 1 ding en doe dat zo goed mogelijk
** (Nederlands) Edsger Dijkstra
*** (Nederlands) KISS principe